Colecția de flori pentru Valentine’s Day

Fie că preferi să celebrezi dragostea de Ziua Îndrăgostiților, de Dragobete sau în fiecare altă zi a anului, important este mesajul pe care vrei să-l trimiți. Ți-am pregătit o selecție de zece buchete de flori, alături de câteva descrieri scurte. Iar la final, un mic ghid despre originile străvechi al sărbătorilor actuale din luna februarie: Valentine’s Day și Dragobete. Sperăm să te inspire! Toate produsele pot fi adăugate în coșul de cumpărături direct din această pagină.

Buchete cu trandafiri roșii pentru Valentine’s Day

Buchet cu 11 trandafiri roșii

Buchet cu 11 trandafiri roșii

179.00 lei

Accesibil și neașteptat de suav, un buchet din 11 trandafiri roșii cu eucalipt este cea mai sigură alegere dacă vrei să-i oferi iubitei flori, dar nu vrei să te rătăcești răsfoind zeci de pagini cu diferite tipuri de buchete. Este o alegere potrivită pentru cei care știu că florile sunt de multe ori atât dovadă de atenție, cât și un gest frumos.


Buchet cu 17 trandafiri roșii

279.00 lei

Un buchet la fel de simplu ca cel descris mai devreme. Buchetul cu 17 trandafiri roșii transmite aceleași gânduri și intenții, însă volumul mai amplu îl recomandă acelora care vor să impresioneze într-un mod discret persoana dragă.


Buchet cu 25 trandafiri roșii

Buchet cu 25 de trandafiri roșii

369.00 lei

Un buchet neașteptat de voluminos, unde trandafirii nu se pierd într-o masă amorfă, unii lângă alții. Fiecărei flori i-am acordat spațiul necesar pentru a-și etala trăsăturile aprinse, însă fără să neglijăm aspectul final al buchetului de flori. În acest caz, fiecare din cei 25 de trandafiri va atinge inima înfluturată a iubitei surprinse de acest cadou impresionant.


Rosa: buchet cu trandafiri roșii și hypericum roșu

Buchet de flori „Rosa”

229.00 lei

Buchetul „Rosa” este o alternativă ușor mai sofisticată, mai serioasă. Creat cu 9 trandafiri roșii, 6 fire de hypericum roșu, precum și cu frunze de aspidistra black tie, acesta e un cadou potrivit pentru a-i arăta persoanei dragi atât dragoste, cât și respect.


Buchet de flori „Suflet pereche”

429.00 lei

Ceva mai jucăuș și mai vesel decât buchetele clasice prezentate mai sus, „Suflet pereche” este alegerea perfectă pentru a-i oferi iubitei tale o doză sănătoasă de optimism și voie bună cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, sau chiar de Dragobete.

Surprize colorate pentru Valentine’s Day

Buchet de flori „Inimă de aur”

Buchet de flori „Inimă de aur”

499.00 lei

Anul acesta îi poți dărui iubitei tale un buchet cu totul special, încărcat de optimism și culoare. Oferă-i un cadou ca o călătorie alături de inima ta prin lumi la ani-lumină depărtare de casă, puțin absurde, cu totul surprinzătoare, dar mereu vopsite în cele mai vii nuanțe posibile. Elementul central al buchetului este o inimă aurie lucrată manual, strălucitoare și multifațetată.


Buchet din dragoste

Buchet din dragoste

299.00 lei

Acest buchet este o versiune mai discretă a celui pe care l-am prezentat mai devreme. Ideea unei călătorii alături de inima ta rămâne, dar prezentarea pastelată, volumul buchetului, dimensiunea mai cumpătată a inimii aurii și felul în care ne folosim creativ de spațiul dintre flori sugerează o abordare mai delicată a iubirii pe care o simți când gândul îți zboară către ea.


Buchet cu orhidee cymbidium

Buchet cu orhidee cymbidium

299.00 lei

Sărbătorește orice zi specială lângă iubita sau soția, nu numai Ziua Îndrăgostiților, alături de un buchet rafinat cu orhidee cymbidium, trandafiri, minirosa și fructe de hypericum. Ne-am imaginat că florile și timpul pot spune o poveste specială, cea a legăturii nostalgice dintre trecutul și prezentul unei femei împlinite cu planuri mărețe și un viitor strălucitor.


Buchet alb-roșu cu brunia

Buchet alb-roșu cu brunia

229.00 lei

Îți propunem și un buchet de flori accesibil, bine echilibrat, unde roșul și albul petalelor de trandafiri, minirosa și orhidee se împletesc perfect cu nuanțele argintii ale fructelor de brunia într-un tablou floral care se deosebește mai ales prin simplitatea sa aparentă, dar și prin felul în care florile sunt evidențiate.


Buchet de flori „Primăvară eternă”

Buchet de flori „Primăvară eternă”

319.00 lei

Iată și un buchet de flori destul de atipic pentru luna februarie. Ne-am îndepărtat și mai mult de simbolistica trandafirilor roșii sau de culorile pastelate ale buchetelor prezentate anterior. Dacă gestul contează mai mult decât simbolismul rigid, atunci buchetul cu tentă mediteraneeană și arome încântătoare poate fi un cadou potrivit pentru a fi oferit în prag de primăvară.

Despre originile sărbătorii de Ziua Îndrăgostiților

Se presupune că la origini, Ziua Îndrăgostiților își trage seva din festivalul roman numit Lupercalia, cunoscut și ca dies Februatus, după un instrument folosit în ritualurile de purificare din timpul sărbătorii. Lupercalia se celebra în fiecare an între zilele de 13 și 15 ale celei de-a doua luni. Un grup de preoți romani cunoscuți ca și Luperci sacrificau câțiva țapi pe Dealul Palatin, după care foloseau fâșii din pielea acestora pentru a produce un mănunchi cu care alergau în jurul dealului contrar acelor de ceasornic. Mănunchiul se numea februa, de unde și denumirea de astăzi a lunii Februarie, luna dragostei.

În timpul festivalului, femeile romane obișnuiau să vină la poalele dealului pentru a fi atinse de mănunchiurile mânuite de bărbații care alergau. Ritualul avea două scopuri. Primul era acela de a purifica orașul de spiritele rele. Al doilea, mult mai uman, era de a binecuvânta femeile lovite de februa cu sănătate și fertilitate pentru tot restul anului. Apoi, legenda spune că femeile tinere din cetate introduceau bilete cu numele lor într-o urnă, urmând ca burlacii să extragă un nume pentru a-și petrece festivalul cu femeia aleasă. De multe ori, cuplul nou format rămânea împreună până la sărbătoarea din anul următor sau chiar ajungeau să se căsătorească.

Tradițiile vechi ale zilei de Dragobete

La noi, Dragobetele își are originile în tradițiile colorate ale satului românesc. La fel ca în perioada romanilor, zilele din jurul datei de 24 februarie simbolizează uniunea între bărbat și femeie, dragostea și buna dispoziție asociată cu apropierea primăverii. Dragobete era văzut uneori ca un zeu cu trăsături atât umane, cât și angelice, alteori ca un fecior chipeș și puternic. Petrecerile organizate de ziua acestuia duceau deseori la relații de durată sau căsătorii. În alte locuri mai era numit și Năvalnicul sau Logodnicul Păsărilor, fiind perceput ca un vestitor timpuriu al primăverii. El era cel care oficia nunțile dintre păsări, despre care se credea că își aleg perechea pe viață și încep să-și construiască cuiburile chiar în ziua de Dragobete.

Dacă vremea era prielnică, fetele și băieții se strângeau dimineața în fața bisericii și plecau să culeagă din pădurile din apropierea satului primele flori ale primăverii: ghiocei și brândușe. La orele prânzului, fetele se întorceau în fugă înapoi în sat, obicei numit zburătorit, de regulă urmărite de câte un flăcău îndrăgostit. Dacă acesta reușea să-și prindă din urmă aleasa și ea îl plăcea la rândul ei, îi fura un sărut în văzul tuturor, cimentând astfel un fel de logodnă neoficială. De unde și expresia „Dragobetele sărută fetele!”. Fetele mari strângeau ultima zăpadă, numită și zăpada zânelor, o lăsau la topit peste noapte și o foloseau tot restul anului în diverse ritualuri de înfrumusețare sau descântece de dragoste.

Un mesaj din partea echipei Zece Buchete

Suntem de părere că un buchet de flori bine ales reprezintă doar o jumătate din intenția de a-ți arăta dragostea de Valentine’s Day.

Cu această ocazie, îți sugerăm să adaugi buchetului pe care îl vom livra și un mesaj gândit numai de tine. Contează prea puțin dacă este scurt sau lung, însă e important să fie numai al tău și distant de monotonia unui „te iubesc” spus câteodată mai mult din obișnuință, decât din suflet. Alege-ți cuvintele cu grijă, căci ele vor fi ambasadoarele inimii tale pe care ai ales s-o împărtășești cu ea. Un mesaj sincer trimis alături de flori oferă o profunzime aparte gestului tău.

Oferă-i o amintire de neprețuit, o senzație care nu se poate cumpăra, o bucată din tine și un loc însorit spre care vă veți uita cândva înapoi zâmbind, cu drag și nostalgie.

Cu dragoste pentru flori și admirație pentru îndrăgostiți, echipa Zece Buchete.